Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

ADO2

Het verslag

 

 

De kop is eraf

 

De voorbereiding is overal in volle gang, dus het begon wat te kriebelen. Willem II had een leuke wedstrijd tegen KV Mechelen geregeld. Gelukkig hebben we een nieuwe burgemeester die zich graag wilde profileren en die pot lag er dus uit. Verboden door deze Noordanus. Hopelijk kan deze baantjesjager snel ergens in een grotere stad burgemeester worden, want dan zijn wij er weer van af. Een snelle blik over de wedstrijden leerde dat er in Den Haag ook een leuk potje werd gespeeld: ADO tegen Hibernian. De Hibees vind ik wel een leuke club en dat vond 1904 ook. Het was meteen een goede kans om het nieuwe stadion van ADO te zien, nog altijd een blinde vlek voor mij.

 

De reis naar het stadion was een aparte. We kwamen eerst een auto tegen vol met spullen van Standard Luik. Daarna kwamen we zelfs een wagen tegen met een sticker van D'n Racing. Die gasten keken dan ook erg verbaasd, toen wij langs ze reden met op de achterbank een sjaal van KV Mechelen. De Mechelse clubs waren erg aanwezig in Nederland op de Belgische nationale feestdag. Stiekem willen ze toch nog gewoon bij ons horen. Ondertussen waren we al in Den Haag. Voordeel van nieuwe stadions op een verlaten industrieterrein is dat ze makkelijk bereikbaar zijn. Sowieso valt het Kyocera Stadion op, want het is helemaal gemaakt van aluminium. En als het zonnetje er op schijnt, zoals gisteren, moet je Stevie Wonder zijn om het stadion te missen.

 

Voordeel van dat het een oefenwedstrijd was, was dat er genoeg parkeerplekken waren. Hoe dichter bij het stadion, hoe meer het aluminium recht in onze bekken scheen. Nee, mooi is de buitenkant van het stadion zeker niet te noemen. Misschien was dit wel de goedkoopste manier, maar dan hadden ze tenminste het stadion groen en geel kunnen schilderen. Het had nu het stadion van iedere willekeurige club kunnen zijn. Bij de kassa stond al een aardige rij. Aangezien ik er nogal crimineel en ruig uitzie, moest ik mijn identiteitsbewijs geven. Daar werd een kopietje van gemaakt en konden we kaartjes kopen.

 

Eenmaal binnen, bleek het stadion nog steeds weinig bijzonders. Erg saai zelfs. Gelukkig zaten we op Midden Noord, want daar hadden de fans wat graffiti aangebracht op de wand. Dat soort dingen kan ik altijd wel waarderen. Nog beter was het dat De Mat nog altijd populair is in Den Haag. Helaas niet meer altijd in combinatie met een snor, maar voor de rest was dit helemaal goed. Zelfs de jongere garde had nog een echt matje en dan bedoel ik geen kek metrosexueel matje, maar een ouderwetse, vettige jaren tachtig mat. De trip was nu al geslaagd en er was nog geen bal getrapt.

 

Er bleken uiteindelijk zo'n 2500 man naar het stadion te zijn gekomen, waaronder zo'n vijftig fans van Hibernian. Het uitvak was leeg, want voor deze pot was geen scheiding nodig. De spelers van Hibernian hadden overigens erg opvallend shirts aan. Hun uitshirts zijn dit jaar mintgroen. Veel fans moeten er nog aan wennen, maar over een jaar of tien zal dit wel een cultshirt worden. Net zoals dat bij Willem II geldt voor de paars-turquoise variant met Interpolis als sponser. Nu heeft het mintgroene shirt de status nog niet en is het vooral wennen.

 

Hibs had veel bekende namen in het veld staan, zoals Riordan en Stokes. Hagenees Edwin de Graaf zat op de bank. Ik ben benieuwd of die er wat van gaat bakken in Edinburgh, want ik heb dat altijd een erg overschatte speler gevonden. Die gaat daar nog wat meemaken in de winter op die slechte velden. Hij zal ook zijn misselijke maniertjes moeten afleren, zoals duikelen en huilen bij de scheidsrechter. Wat dat betreft had hij beter in Portugal kunnen spelen, want daar waarderen ze dat weer wel.

 

De spelers die wel in de basis stonden begonnen erg goed, want al na een minuut stond het al 0-1. Gekkenhuis. Opvallend bij ADO vond ik keeper Gino Coutinho. Die zat er een aantal keer flink naast. Het deerde ADO niet, want ze kwamen na elf minuten alweer gelijk en met 1-1 gingen we rusten. Na de rust werd er wat gewisseld en uiteindelijk scoorde ADO zelfs de 2-1. Ik miste die goal, omdat ik drinken was halen. Logisch en dat hoort bij vriendschappelijk voetbal. Het bleef 2-1. De kop voor het nieuwe seizoen is eraf. Conclusie: stadion is lelijk, de matjes waren goed en ADO moet gewoon altijd in haar uitshirt spelen, want die groen-rode variant is erg goed.De foto's

Het Kyocera Stadion: vooral veel aluminium

Yep, veel aluminium

Aad Mansveld, de man naar wie het stadion eigenlijk had moeten worden vernoemd

Het honk voor de fans

Saai stadion, maar grafitti's zoals deze zijn wel erg leuk

...

...

...

Echt vol zat het niet

Deze tribune was zelfs gesloten

Op de eretribune was het ook geen gekkenhuis

Alleen onze tribune zat redelijk vol

Twee opvallende shirts

Gekkenhuis!

Mooi hoor, echte Haagse matjes

Het uitvak zat ram- en ramvol

Big Brother is watching you in het Haagse stadion

Bal vol de pot en gaan

Wat uiteindelijk resulteerde in een 2-1 overwinning voor ADO

Gelukkig hebben ze nog wel echte floodlights in het nieuwe stadion


 

 

© 2005 All Rights Reserved.