Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Dortmund2

Het verslag

  

Een saaie vertoning in Dortmund

 

Na het bezoek aan Münster was het doorrijden naar Dortmund. Wonder boven wonder konden we nog relatief dicht bij het stadion parkeren. Op papier was het een leuke wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Hertha BSC. De Berlijnse club stond namelijk bovenin en zou de club eindelijk eens kampioen kunnen worden? Voor Dortmund was het, zoals de laatste jaren eigenlijk iedere keer het geval is, een grijs jaar. Het blijft gek dat een club met zo'n achterban er maar niet in slaagt om een stabiele subtopper te worden. Sinds het laatste kampioenschap in 2002 werden kleinere clubs als Stuttgart, Werder Bremen en Wolfsburg kampioen. Dat moet ze toch steken in Dortmund, hoewel ze blij zullen zijn dat aartsrivaal Schalke al véél langer droog staat qua titels.

 

Ik was al eerder in het Westfalen stadion geweest, dus echt een verrassing was het niet voor mij. Toch blijft Die Gelbe Wand indrukwekkend. Wat is het toch jammer dat terracing in de Engelse hogere divisies verboden is, want dat zou echt genieten zijn. De sfeer vond ik wat standaard. Al die ultra's in Duitsland zingen, schreeuwen en gebaren hetzelfde. Als je een zo'n ultragroep hebt gezien, dan heb je ze allemaal gezien en gehoord. Originaliteit is schaars goed in het Duitse supportersgebeuren.

 

De wedstrijd zelf viel wat tegen. Weinig goed voetbal en de 1-1 was een goede afspiegeling van de verhoudingen. In vergelijking met de eerdere wedstrijd in Münster was dit toch wel een kleine tegenvaller. Voor het eerst eigenlijk in Duitsland, want normaal is het goed toeven daar. De volgende keer gaan we toch maar weer naar een wedstrijd in een van de lagere divisies, want dat bevalt toch beter dan de Bundesliga. De BeckerBecker stuurde ons door heel Dortmund heen en keer op keer kwamen we weer bij het stadion uit. Pas na een uur kwamen we weg uit Dortmund. De eerste dubbele vinck was gezet in Duitsland, maar de volgorde was toch verkeerd. Preussen Münster v RW Essen als laatste was beter geweest aangezien dat de leukste wedstrijd was.De foto's

Het gigantische Westfalen Stadion van buiten

Ook van binnen blijft het indrukwekkend

De lange zijde

Hertha had nog best redelijk wat fans bij op de zondagavond


 

 

© 2005 All Rights Reserved.