Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Dundee United2

Het verslag

  

Take it on the chin: Part III

Tot nu toe waren alle Schotland-trips om een wedstrijd van Celtic gebouwd. Ditmaal was echter Cowdenbeath v Dunfermline de hoofdmoot. Stiekem hoopte ik erop dat de wedstrijd van Celtic naar zondag zou gaan, maar aangezien The Bhoys thuis speelden, wist ik dat die kans heel klein was. Bijna altijd wordt namelijk de uitwedstrijd van de Old Firm uitgezonden en dat zou nu Dundee United v Rangers worden. Gelukkig werd besloten dat ook Motherwell v Hearts op tv zou komen. Heel raar, maar dat heb je met ESPN. Het zou voor me de derde keer Motherwell worden, maar dat is niet erg. Ik kom graag op Fir Park en ken daar al redelijk wat mensen. Ook de anderen waren tevreden, want zij waren nog nooit bij Motherwell geweest en vorig jaar nog zaten we met z'n allen bij Dundee United.

Toch werd het Dundee United v Rangers op deze 28ste november. Sky had namelijk besloten om deze wedstrijd naar 12:00 uur te zetten en de combinatie van vorig jaar was weer mogelijk: eerst Dundee United en daarna de ALBA Challenge Cup. Aangezien die laatste beker sinds vorig jaar onze favoriet is, konden we het niet laten om daar toch naartoe te gaan. Doordat Partick Thistle na penalty's verloor van Ross County, werd deze wedstrijd niet in de omgeving van Glasgow gespeeld, maar in Perth. En aangezien Dundee en Perth niet ver van elkaar liggen, was dit een ideale dubbel. Wel bizar dat we een jaar later precies dezelfde dubbel leken doen. Het leven zit vol verrassingen, dat blijkt wel weer. Vooral omdat we uiteindelijk toch Celtic zagen dit weekend.

Opnieuw naar Dundee gaan zou geen straf zijn geweest. Ondanks het enorme paupercentrum, vind ik het een aardige stad. Dat komt vooral door beide voetbalclubs. Ik blijf me erover verbazen dat ze in een straat liggen. Hopelijk zal dat nog lang het geval zijn, hoewel een gezamenlijk stadion voor beide altijd op de loer ligt als ware een misselijk roofdier. Een ander gevaar is het faillissement van Dundee FC, want al voor de tweede keer zitten ze diep in de shit. De kans is groot dat ze uit de First Division gaan zakken, want die 25 minpunten hangen als een molensteen om de nek van de club. Een Dundee derby, een pot die torenhoog op mijn verlanglijstje staat, zit er voorlopig niet in of er moet eens een keer een mooie bekerloting uitrollen.

Ooit had Dundee United de naam Dundee Hibernian en was het de club voor de Ierse bevolking van de stad. Een beetje zoals ook Hibernian en Celtic, maar waar je daar nog veel terugziet van het verleden is dat bij Dundee United helemaal verdwenen. Ze spelen zelfs in het oranje, de uitgesproken kleur voor protestanten. De fans van de club hebben dan ook geen voorkeur voor Celtic of Rangers. Beide clubs verslaan ze graag. De allereerste ontmoeting tussen Dundee United en Rangers, werd een 2-1 overwinning voor The Arabs. Maar tegenwoordig is het al dertien wedstrijden geleden dat Dundee United nog eens won van Rangers. Ik had gehoopt dat ze daar verandering in hadden kunne brengen.

Maar helaas, het had zaterdagnacht weer flink gesneeuwd en Sky was al flink stemming aan het maken op tv, dus we voelden de bui al hangen wat betreft onze wedstrijden. En ja hoor, de wedstrijd van Dundee United werd afgelast. Alleen Motherwell v Hearts leek door te gaan en dat zou perfect zijn geweest, want we zaten op een steenworp afstand van dat stadion. Het veld was ook goed bijgehouden en bespeelbaar, maar dan is er nog altijd de onvermijdelijke health & safety maffia. Deze hufters waren weer bang om aangeklaagd te worden en de wedstrijd werd afgelast, vanwege te gladde toegangswegen. Helaas, geen voetbal voor ons op deze zondag.Het rapport

Het stadion:

-

De wedstrijd:

-

De omgeving:

-

De sfeer:

-

Overall:

Tsja, flink balen weer dat deze pot eruit vloog. Het zat niet mee deze trip. Op papier was dit de minste wedstrijd van de drie, maar toch had ik hem graag gezien. De straat waarin beide stadions liggen, is natuurlijk een van de bedevaartsoorden voor vinckers.De statistieken

Dundee United v Rangers P-P (28/11/2010)

Ground: Tannadice Park, Dundee

Visits: 2

Season: 2010-2011

Competition: Scottish Premier League

Position Dundee United: 6

Position Rangers: 1

Gate: -

Match Number in Scotland: -

Goals: 89

Line up Dundee United:

-

Line up Rangers:

-De foto's

Dit was het beeld op de zondagochtend, een dag vol P-P's


 

 

© 2005 All Rights Reserved.