Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Histon

Het verslag

     

Take it on the chin: Part VI

Door al het gevinck heb ik onbewust al veel steden in Engeland bezocht. Het is vaak toeval, want die steden hebben een voetbalclub die ik wil bezoeken en 1+1=2. Deze Kersttrip was het helemaal anders, want de wedstrijden moesten zich aanpassen aan de steden die we wilden bezoeken. Dit heeft overigens niet te maken met het feit dat mijn vriendin meeging en die stiekem de broek aanheeft. Eerste stop was Cambridge. Helaas speelde Cambridge United niet thuis, maar het kleine zusje Histon wel. Doordat er op Boxing Day altijd derby's worden gespeeld, was Cambridge United wel de tegenstander deze dag. Een leuk potje en de kans is groot dat deze wedstrijd de komende tientallen jaren niet meer gespeeld gaat worden in Histon.

Over de opkomst en ondergang van Histon heb ik al wat geschreven in het artikel over John Beck. De club promoveerde van de Eastern Counties League (9de divisie) naar de Conference. In totaal waren daar vier promoties voor nodig in zeven jaar. Een knappe prestatie. In In 2009 promoveerde de club bijna naar League Two in 2009, maar dat lukte net niet. Histon werd derde. In de play-offs was er een herkansing, maar in de halve finale was Torquay United te sterk en eigenlijk is het sindsdien wat afgelopen met Histon. Het geld is op en dan is het ook snel gedaan met zo'n club. Angstig zullen ze naar Grays Athletic kijken, waar het geld ook ineens op was en die club kukelde drie divisies naar beneden en heeft geen stadion meer.

De oorspronkelijke rivaal van Histon is Ely City. Dat is de oudste club van Cambridgeshire (opgericht in 1885), maar heeft als enige wapenfeit dat ze ooit de eerste ronde van de FA Cup hebben gehaald. Samen met Histon speelde ze jarenlang in de diepe donkere krochten van de Engelse voetbalpiramide, maar door de reuzesprongen van Histon is Ely City vergeten en wordt Cambridge United als de grote rivaal gezien. In 2007 speelde beide clubs voor het eerst in veertig jaar tegen elkaar. De pot in de FA Trophy werd 5-0 en voor het eerst was Histon de grootste club van Cambridge. Sindsdien is er toch wel een rivaliteit tussen beide clubs ontstaan, hoewel de mannen van Cambridge United dit ontkennen. Histon is niets meer dan een vervelend vliegje in de soep. Peterborough United, dát is de ware rivaal volgens hen.

Overigens stond deze wedstrijd even op losse schroeven. Iemand wees me erop dat het mogelijk was om Thurrock v Chelmsford om 13:00 te zien en zes minuten verderop zou Dartford v Welling om 15:00 beginnen. Een perfecte dubbele in twee leuke stadions. Later die middag besloot Dartford ineens hun wedstrijd ook om 13:00 te gaan spelen. Het zal ook eens een keer meezitten. Even was er de twijfel welke wedstrijd te pakken, maar ook al heeft Histon het minste stadion, qua wedstrijd is het de leukste en het kan zomaar zijn dat The Stutes volgend jaar niet meer bestaan vanwege de financiële problemen. Ik ben nog altijd blij Grays Athletic te hebben gezien en Histon wil ik ook ooit eens zien. Histon v Cambridge United werd het dus.

Helaas sloeg de anti-Christ van het vincken, de anti-Vinck, dit jaar keihard toe. Eind november ging het vriezen en dat bleef het doen. We vreesden voor onze trip, maar besloten uiteindelijk toch te gaan. Er zou toch wel iets doorgaan op Boxing Day. Histon v Cambridge United lag er helaas op de ochtend al uit. We wilden graag iets in de non-league zien, maar onze wedstrijden gingen er een voor een uit. Dag Thurrock v Chelmsford, Dartford v Welling United en Braintree Town v Bishop's Stortford. Ineens begonnen we het wat warm te krijgen, want ook de alternatieven in de League – Charlton Atletic en Dag & Red – werden ineens afgelast. Gelukkig zagen we dat Ipswich v Watford wel doorging. Die pot moest onze dag redden.Het rapport

Het stadion:

-

De wedstrijd:

-

De omgeving:

De sfeer:

-

Overall:

Weer een pijnlijk moment. Het viel dit jaar niet mee om een vincker te zijn.De statistieken

Histon v Cambridge United P-P (26/12/2010)

Ground: Bridge Road, Histon

Visits: 1

Season: 2010-2011

Comeptition: Conference

Position Histon: 22

Position Cambridhe United: 13

Gate: -

Match Number in England: 129

Goals: 358

Line up Histon:

-

Line up Cambridge United:

-De foto's

De eerste P-P van het weekend was een feit. Beter zou het helaas niet worden


 

 

© 2005 All Rights Reserved.