Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

ijsselmeervogels

Het verslag

      

Spakenburgse derby: deel 1

Aanstaande zaterdag is het weer zo ver: de Spakenburgse derby staat weer op het programma. Dat deed me denken aan mijn eerste bezoek aan die wedstrijd in 2007. Tijd om dat verslag eindelijk eens op mijn site te zetten. Vooral nu ik van plan ben om deze wedstrijd in Spakenburg te bezoeken is het leuk om de versie bij de Vogels weer eens voor de geest te halen. Geen duik in de geschiedenis ditmaal, daar kom ik in de volgende versie op terug.

Vooraf had ik me best veel voorgesteld van deze wedstrijd. Het is toch de grootste amateurderby van Nederland. Het was ook flink druk deze dag. Buiten veel dorpelingen stikte het ook van de voetbaltoeristen, waaronder wijzelf. Het stadion van IJsselmeervogels is niet echt geweldig. Er staat een nieuwe hooftribune, een tijdelijke tribune achter de goal en daar tegenover staat niets. Het leukste is de overdekte staantribune aan de lange zijde. Persoonlijk vind ik het stadion van Spakenburg veel leuker. Dat komt wat authentieker over.

Het was wel bizar om te zien dat er zoveel man op een amateurwedstrijd afkwamen. Er werd naderhand een schatting van 7000 man gemaakt en dat geloof ik wel. De fans zelf staan bekend om hun tifo-acties en ook ditmaal waren ze weer te zien. IJsselmeervogels kwam aan met obligate rookkanonnen en slierten serpetine. Spakenburg had wel een leuke actie. Eerst kwam er een vliegtuigje over het sportpark vliegen met een lap tekst erachter “Schijt aan de Buren”. Daarna kwamen er tientallen wc-borstels naar beneden met blauwe parachutes. Best een leuke actie eigenlijk.

De wedstrijd zelf was eenrichtingsverkeer. Spakenburg was veel sterker en blies IJsselmeervogels van de ma(a)t. Pas bij 1-5 stopten “ De Blauwen” met hun voetbalshow. In de return zou Spakenburg zelfs met 7-1 winnen en uiteindelijk de afdelingstitel pakken. Zaterdagkampioen werd de club niet, maar het was een memorabel seizoen. Zelf vond ik de derby leuk om een keer mee te maken, maar het ging er allemaal wel erg gemoedelijk aan toe. De scherpe randjes die je bij het profvoetbal in derby’s zit, miste ik hier wel en dan heb ik het niet eens over hooligans. Ik bedoel dan meer een oprechte en diepe teleurstelling dat je ploeg met 1-5 verliest van de aartsrivaal. Dat zag ik nergens terug.De foto's

In het dorp speelde de derby heel erg

De tribune van IJsselmeervogels op De Westmaat

De ingang van het stadion

Het logo van "De Rooien"

Tijdelijke tribune achter het doel

De overdekte staantribune aan de lange zijde waar de harde kern van IJsselmeervogels stond

Ze noemen zichzelf Midden Noord

Het pronkstuk van het stadion, deze nieuwe hoofdtribune

Oei, dit lijkt helemaal los te gaan met zulke teksten

Het scorebord

De kantine achter het andere doel. Leuk gedaan met zo'n bal als ingang

Het hele stadion was 'packed to the rafters'

Mooi om de lange zijde stampensvol te zien staan

Voor de wedstrijd wordt het boek "De Derby" uitgereikt

De visser (IJsselmeervogels) probeert het varken (Spakenburg) te pakken

Gekkenhuis op Midden Noord

Spakenburg had een orginelere actie met dit vliegtuigje...

.. dat wc-borstels naar beneden liet vallen

Die vielen mooi op het veld

De ploegen stellen zich voorEen vrije trap voor "De Blauwen"...... die erin vliegt

IJsselmeervogels werd compleet afgedroogd door Spakenburg deze middag


 

 

© 2005 All Rights Reserved.