Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Ipswich2

Het verslag

    

Take it on the chin: Park VII

Alles aan “onze” kant van Londen lag er dus uit, maar gelukkig Ipswich Town niet. Goed, het was een revisit, maar wel een hele leuke. In november 2006 bezochten we Ipswich v Norwich en dat was echt geweldig. De East Anglia derby blijft een van mijn favoriete derby's. Tip voor iedereen die geen paaseieren wil gaan zoeken is dan ook om een trip richting Ipswich te boeken. Op Witte Donderdag (de dag van het Laatste Avondmaal) is het die avond namelijk Ipswich v Norwich. Combineer dat met leuke potjes op vrijdag en zaterdag en je hebt een perfect Paastrip. Maar ik dwaal af, want het ging hier over Ipswich v Watford. Gevoelsmatig een leuke pot. Om een of andere reden klinkt het een stuk leuker dan Ipswich v Doncaster of Ipswich v Middlesbrough.

De wedstrijd tussen Ipswich en Watford is er ook eentje tussen twee clubs die ik meteen link aan een voormalige manager. Bij Ipswich is dat natuurlijk Bobby Robson (hoewel Alf Ramsey daar ook wonderen heeft verricht), terwijl het bij Watford die man met die grote zonnebril is: Graham Taylor. Beide zijn ook vergelijkbaar, omdat het lange tijd provincieclubjes zijn geweest die dankzij die managers ineens in de spotlight kwamen te staan. Zelfs in een vrij recent verleden speelden ze alle twee in de Premier League. Voor Ipswich was dat tot 2002 het geval en Watford kwam in 2006/2007 ineens verrassend een jaartje uit op het hoogste podium.

Ik denk echter dat beide clubs in The Championship hun natuurlijk niveau hebben gevonden. Bij Watford zijn ze daar erg tevreden mee. Die proberen vooral te overleven daar. Bij Ipswich zijn de ambities iets anders, want daar zit geld. Met dat geld werd Roy Keane aangetrokken, die de club afgelopen seizoen naar de Premier League had moeten brengen. Na een dramatische start, werden ze uiteindelijk vijftiende. Dit jaar zou dan hét jaar moeten worden voor Keane en zijn team, maar tot nu toe is het niet veel en Ipswich stond slechts zeventiende toen wij aankwamen in de stad. Na een goede start werden er de afgelopen weken amper punten gepakt en ik denk dat Keane het seizoen niet af gaat maken.

De auto werd op dezelfde plek neergezet als vier jaar eerder. Wij houden namelijk nogal van vaste gebruiken. Eefje stoof de stad in, want haar shophonger moest gestild worden. Na wat plaatjes te hebben geschoten van de buitenkant, gingen we de ticketoffice binnen. In ruil voor mijn creditcard kregen we twee tickets. We zaten bovenin die oude tribune. Heerlijke plaatsen dus. De kater van het P-P zijn van Histon v Cambridge en de zeven alternatieven was verwerkt. Hier in Ipswich waren ze dan ook niet zo flauw, want twee weken eerder werd er nog een wedstrijd in een sneeuwstorm gespeeld. Hier in Ipswich hebben ze tenminste de Schotse mentaliteit: niet lullen, maar voetballen.

Terwijl ik een programmaboekje wilde kopen, kwam er ineens een luidruchtig mannetje langslopen. Aan zijn jas met de opdruk “Supervisor” zag ik dat hij belangrijk was. Hij schreeuwde dat de wedstrijd was afgelast. Twee minuten nadat wij kaartjes hadden gekocht was deze ook P-P, iets meer dan een uur voor de wedstrijd. Echt een schande. Niemand begreep het ook, want zij hadden twee weken eerder nog in de sneeuw gezeten om naar voetballers op een ijsbaan te kijken. Ineens bleek de macht van Sky, want die pot was voor de tv geprogrammeerd en dan is al die health & safety shit ineens niet meer zo streng.

SJ keek nog even op zijn mobiele internet, maar alles dat doorging lag te ver weg. Dit was wel een heel bittere pil. Waren we vrouwen geweest, dan hadden we staan janken. Geen Boxing Day voetbal voor ons deze dag. De vrouw was ook ontevreden, want die belden we op om te vertellen dat we doorreden naar Cambridge. Haar shop craving was niet gestild, dus mokkend gingen we richting Cambridge, waar we in de Travelodge met receptionist Rui een grafhond eerste klasse troffen. Wat een misselijk, ongeïnteresseerd figuur. We kregen een kamer met schimmel (konden we uiteindelijk wel ruilen) en hij deed moeilijk over extra deken.

Binnenkort maar eens het NSB-formulier, dat Travelodge altijd opstuurt na een bezoek, invullen over deze kwal. Hopelijk wordt hij ontslagen en moet hij de rest van zijn dagen doorbrengen in treintoiletten. Alles bij elkaar was het een dag om snel te vergeten. 's Avonds bij Franky & Benny's hadden we het er al over om onze trip drastisch in te korten en na maandag al naar huis te gaan. Het zag er namelijk naar uit dat onze wedstrijden op de 27ste ook P-P zouden gaan. De 28ste zouden we dan Lincoln City kunnen vincken en dan na afloop van die wedstrijd naar huis gaan. Het was dan jammer voor Swindon v Bournemouth, maar zes dagen alleen shoppen is natuurlijk ook wat te veel van het goede.Het rapport

Het stadion:

-

De wedstrijd:

-

De omgeving:

De sfeer:

-

Overall:

Dit was toch weer een nieuw dieptepunt. De wedstrijd zou zeker doorgaan en een minuut voordat de P-P werd aangekondigd, kochten we twee tickets. Nog schandaliger was het dat twee weken eerder er werd gespeeld terwijl het veld vol sneeuw lag. De omstandigheden waren nu veel beter, maar helaas was deze wedstrijd niet live op tv.De statistieken

Ipswich Town v Watford P-P (26/12/2010)

Ground: Portman Road, Ipswich

Visits: 2

Season: 2010-2011

Comeptition: The Championship

Position Ipswich Town: 17

Position Watford: 10

Gate: -

Match Number in England: 129

Goals: 358

Line up Ipswich Town:

-

Line up Watford:

-De foto's

Wat ligt daar in de verte?

Inderdaad, Portman Road van Ipswich Town

Leuke straat ook, dat Portman Road met die mooie tribune

Sowieso aardige stands daar in Ipswich

De clubnaam nog gevinckt en daarna kregen we te horen dat het P-P was

Twee weken eerder kon er wel worden gespeeld in véél slechtere omstandigheden. Leve SKY


 

 

© 2005 All Rights Reserved.