Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Osnabruck

Het verslag

   

Bratwürsten bunkeren in Osnabrück

 

Zomaar een vrijavond in september. Wat kun je dan het beste gaan doen als je nog niets op het programma hebt staan? Naar VFL Osnabrück v Koblenz gaan natuurlijk. Osnabrück heeft namelijk een leuke stadion en de paars-witte "hoops" als shirts spreken me ook wel aan. Koblenz zegt me helemaal niets. Die stadje ken ik alleen van vroegere autoritten naar Zwisterland, maar de tegenstander was eigenlijk van ondergeschikt belang. Het ging ons met name om VFL Osnabrück een club, die tot mijn verbazing, nog nooit op het hoogste niveau uitkwam. Eigenlijk is de club een beetje meubilair in de 2. Bundesliga (er zijn maar drie clubs die meer seizoenen uitkwamen in deze divisie), met zo nu en dan uitstapjes naar het derde niveau. Tegenstander TuS Koblenz speelt nu pas voor zijn tweede seizoen in de 2. Bundesliga.

 

Vier uur voor de wedstrijd stond 1904 al bij mij aan de deur. Dat bleek echter toch nog te laat te zijn, want het verkeer zat muurvast. De eerste minuten misten we en nog vervelender werd het toen we kregen te horen dat het was uitverkocht. Het zat niet mee, maar we gaven nog niet op. Misschien dat we nog het uitvak in konden komen. Het bleek echter dat we waren voorgelogen, want aan deze kassa's waren nog wel gewoon kaartjes te koop voor het Osnabrückvak. Sowieso waren ze erg sympathiek hier, want we mochten met een kinderkaartje (5 euro) naar binnen. Dit was een meevaller en de euro's konden nu worden uitgegeven aan bratwürsten. Stomme actie, want daardoor misten we de 1-0. We hoorden het juichen en feestende spelers, maar het doelpunt hadden we gemist.

 

Uiteraard bleek dit het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn, maar dat wisten we op dat moment nog niet. Vandaar dat we eigenlijk niet nog een bratwürst durfden te halen. De hongerklop sloeg echter zo hard toe, dat we niets anders konden dan nog een keer te gaan. We hoorden wel dat er iets spannends gebeurde, maar gelukkig was het geen doelpunt. Het vervelende van die bratwürsten is dat ze heel lekker zijn, maar dat twee er eigenlijk net iets te veel zijn. Het was dus weer buikpijn lijden op de tribune. Toen ze ook nog eens met die gigantische pretzels langskwamen moest ik bijna kotsen. Voordat we het wisten was het rust en konden we eindelijk eens een mooi plekje gaan opzoeken, want we stonden enorm in de weg.

 

In de rust liep het leeg, waardoor we eindelijk eens het stadion goed konden bekijken. Ondanks de commerciële naam OsnatelArena, was het een alleraardigst stadion. Aan de lange zijden had je twee tribunes met zitplaatsen, terwijl er achter de goals staantribunes waren. De club had de treden van de tribunes paars geverfd, zodat je een overdosis aan paarse kleuren kreeg. Tel hierbij het vele oranje op aan de buitenkant en het groene gras en de conclusie kan niet anders zijn dat VFL Osnabrück een club is voor liefhebbers van secundaire kleuren.

 

Qua voetbal was de tweede helft geen verwennerij, op de Afrikaanse verdediger van Osnabrück na. Die was echt veel te goed voor dit niveau. Zonder hem zou het een marteling voor de ogen zijn geweest. Nu zorgde hij nog voor wat entertainment. Ook de fans van Koblenz zorgde voor vermaak. Ze waren met een mannetje met twintig gekomen en die twintig man waren continue bezig met tifo bezig. Het kwam een beetje geforceerd over. Op het veld bleef bij 1-0. De conclusie van het dagje Osnabrück is een leuk stadion, goede sfeer van Osnabrück-kant, lekkere bratwürsten, maar een slechte wedstrijd.De foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

© 2005 All Rights Reserved.