Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Stamford

Het verslag

   

Take it on the chin: Part IX

De favoriete competitie van SJ en mij is de Northern Premier League. Tot vorig jaar bekend onder de naam Unibond League, helaas dit jaar omgedoopt in Evo-Stik League. Die competitie bestaat uit drie divisies: de Premier Division en daaronder twee regionale competities, de North en (jaja) de South. Bezoekjes aan Ashton United, Lancaster City en Matlock Town waren allemaal erg geslaagd. Die eerste twee waren in de Unibond Premier, terwijl die laatste in de noordelijke divisie was. De zuidelijke divisie ontbrak echter en dat konden wij als Bourgondiërs natuurlijk niet over onze kant laten gaan. Gelukkig hadden de Evo-Stik-mannetjes besloten om niet op Boxing Day te spelen, maar op 27 december. Hoppa, meteen Stamford AFC v Barwell werd omcirkeld.

Waarom in godsnaam Stamford? Eigenlijk heel logisch. Het stadje is een van de oudste steden van Engeland en hebben veel leuke gebouwen. Het ligt ook mooi op de route naar Lincoln, waar we de 28ste naartoe zouden gaan en daarnaast heeft de voetbalclub een leuke bijnaam: The Daniels. De belangrijkste reden is natuurlijk de voetbalwedstrijd. Stamford v Barwell, dat is er eentje voor de echte fijnproevers. Barwell kende ik tot aan het begin van dit seizoen niet. De club is afgelopen seizoen pas gepromoveerd naar deze duizelingwekkende hoogte. Dit nadat ze de loodzware Midland Football Alliance wonnen. Vreemd genoeg staat de club meteen eerste. Zou er een suikeroom zitten daar?

Wat geschiedenis betreft heeft Stamford meer gepresteerd. In 1980 wonnen ze de FA Vase (dat is de FA Cup voor clubs vanaf het 9de niveau, Evo-Stik clubs mogen hier bijvoorbeeld niet aan meedoen) en ook in 1976 en 1984 werd de finale behaald. Qua teletoeterclubs is Stamford dus best een behoorlijke. Verder werd in 1914 nog de tweede ronde van de FA Cup gehaald (ik was erbij) en dat is een feitje dat ze nog altijd graag in het programmaboekje zetten. Alles bij elkaar dus zeker de moeite waard om eens langs te gaan. Nadat Bromsgrove P-P ging, was het logisch dat we weer voor ons oorspronkelijke plan gingen en dat was Stamford AFC.

Positief was dat de club met grote, gifgroene letters op de site had geschreven dat de wedstrijd tegen Barwell "ON" was. Geen idee wat ze daar in Stamford met het veld hadden gedaan, maar helden zijn het. Helaas bleek op de ochtend van de 27ste ineens dat de wedstrijd toch werd afgelast. Wat een rukkers daar. Blij maken met een dode mus, daar zijn ze goed in. Of zou de anti-Vinck hier weer tussen zitten? Hoe dan ook, bleek deze P-P dodelijk te zijn, want alleen rondom Londen ging er een potje door en daar zaten we te ver vandaan. Twee dagen zonder voetbal is dodelijk. Die dag besloten we de dag erop definitief naar huis te gaan en niet meer te wachten op de New Years Day wedstrijd in Swindon.Het rapport

Het stadion:

-

De wedstrijd:

-

De omgeving:

De sfeer:

-

Overall:

Erg zuur dat deze P-P ging, vooral ook omdat Stamford nog met grote, gifgroene letters "ON" op de site had gezet. Aan de andere kant begonnen we zo murw te raken dat de P-P's onder minder begonnen te raken.De statistieken

Stamford AFC v Barwell P-P (27/12/2010)

Ground: Wothorpe Road, Stamford

Visits: 1

Season: 2010-2011

Comeptition: Northern Premier League Division One South

Position Stamford AFC: 15

Position Barwell: 1

Gate: -

Match Number in England: 129

Goals: 358

Line up Stamford AFC:

-

Line up Barwell:

-De foto's

Sneeuw = P-P


 

 

© 2005 All Rights Reserved.