Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Stourbridge

Het verslag

   

Take it on the chin: Part X

Bromsgrove v Feckenham van 11:30 lag eruit. Stamford v Barwell van 13:00 ook. Enige hoop was nog dat het in Stourbridge flink zou dooien, want die pot was pas om 15:00. Stourbridge v Leamington was overigens niet zomaar een pot, want Amblecote a.k.a. The War Memorial Ground, staat al een tijdje op mijn lijstje. Het is eigenlijk een cricketstadion – en heeft daardoor maar drie zijdes – daar in Stourbridge, maar heeft een schitterend paviljoen en de entreepoort is er indrukwekkend. Daarnaast sprak tegenstander Leamington me erg aan. De club was een van de founder members van de Conference en zijn er dus mede voor verantwoordelijk dat mijn site doingthe116 heet. Dat soort clubs mag ik wel. Leuke pot dus, dat Stourbridge tegen Leamington.

Het duurde even, maar tegen de middag werd ook deze pot P-P verklaard. Daar sta je dan. We besloten daarom richting Nottingham te rijden. Vlak naast Nottingham ligt namelijk Hucknall Town en dat was een van de weinige wedstrijden die nog door leek te gaan. Zou die ook P-P gaan, dan konden we in Nottingham blijven om te shoppen en als hij wel gespeeld zou worden (ja, soms ben ik een naïef knulletje) hadden we tenminste een wedstrijd. Voor Eefje was het sowieso goed, want die zou alleen gaan shoppen. Vreemd, dat de wedstrijd Hucknall v Worksop haar niet kon verleiden om voetbal te gaan kijken. Dat is toch een topper.

Enfin, we zaten een bakkie te doen in de Starbucks toen we maar eens besloten om op de site van Hucknall te kijken. Inderdaad: P-P. Op Woodley Sports na, lag alles eruit. Woodley Sports kende ik niet en het bleek ook weinig voor te stellen. Die pot ging alleen door, omdat hij op *gruwel* kunstgras werd gespeeld. Dan nog liever shoppen. In plaats van met de broek op de enkels naar tribunes te kijken, eindigde deze dag met de aankoop van sokken, boxers en drie t-shirts. Alles bij elkaar dus toch nog een vruchtbare dag. Eefje had helemaal een topdag, want die had de hele voorraad luxe make-up van Nottingham opgekocht. Woorden als foundation, wimpertangen en lipgloss vlogen SJ en mij om de oren.

Onze Travelodge lag in de buurt van Lincoln. Grantham om precies te zijn. Nu heb ik al veel gezien in Engeland, maar Grantham sloeg toch wel alles. Wat een dramastadje. SJ vergeleek het al met Ilkeston. We hadden daar de zware opgave om iets te eten te vinden. De eerste tent die we binnenkwamen was een soort jeugdhonk. Er stonden wat figuren te drinken, andere waren aan het schreeuwen tegen elkaar, de banken waren kapot gesneden en overal lagen sigarettenpeuken. Dit leek ons geen goed idee. We draaiden 180 graden en liepen weer naar buiten, door het rookgordijn van ons vuil aankijkende chavs. Achteraf gezien kan dit wel een de beste beslissing uit ons leven zijn geweest.

Iets verderop was een smoezelig hotel, maar daar zat ook een restaurantje bij. Op het moment dat we daar binnenstapten leek het wel of we via de teletijdmachine van Professor Barabas waren gegaan, want aan het interieur was al zestig jaar niets gedaan. De muziek kwam ook van voor de oorlog en er liep een ober rond die op een nazi leek. De veenlijken die er zaten te eten, maakten het plaatje af. Het waren er niet veel, maar het leek wel of ze niet doorhadden dat ze al twintig jaar geleden waren overleden. Er hing ook een muf geurtje, dat je normaal alleen in bejaardenhuizen ruikt. We kregen de kaart en we hadden de keuze uit worsten met aardappelpuree of aardappelpuree met worsten.

Vijf minuten later stonden we buiten te lachen om dat gekke restaurant. Wat was dat een vreemd iets. Uiteindelijk bleek er in dit oord ook nog een Wetherspoon te zitten. Eindelijk konden we boozen en eten. Enige tegenvaller was de kip van SJ, die droger was dan de Gobiwoestijn. Pas na een kakofonie van sauzen was die droge joekel weg te krijgen. Mijn curry smaakte wel heel goed. Ondertussen gingen we overleggen wat we de volgende dag gingen doen, want bij Lincoln City zag het er slecht uit. Erg jammer, want dat was eigenlijk de club waar we nog het meeste naar uitkeken. Gelukkig zou de volgende dag in ieder geval Southampton doorgaan, dus we hadden nog iets achter de hand.Het rapport

Het stadion:

-

De wedstrijd:

-

De omgeving:

De sfeer:

-

Overall:

De P-P's begonnen te wennen en eerlijk gezegd vreesde ik al de hele week voor deze pot. De shopdag in Nottingham was ook wel aardig, maar ik miste toch het echte werk (vincken). Aan de andere kant is een tevreden vrouw ook wel iets om te koesteren.De statistieken

Stourbridge v Leamington P-P (27/12/2010)

Ground: Amblecote, Stourbridge

Visits: 1

Season: 2010-2011

Comeptition: Southern League Premier

Position Stourbridge: 7

Position Leamington: 5

Gate: -

Match Number in England: 129

Goals: 358

Line up Stourbridge:

-

Line up Leamington:

-De foto's

Sneeuw = P-P

En daarom gingen we Nottingham in, dat in de kerststemming was

Gezellig, zo'n kerstdoom

Het hele plein in Nottingham was omgebouwd in een soort klein Tirol. Ik mag dat soort kitsch wel

Tims 92 is er wel geweest. Wat een geweldige entreepoort


 

 

© 2005 All Rights Reserved.